Dukat!

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne, nr 7725, 149kr. “Torr, nyanserad smak med inslag av äpplen, bröd, choklad och citrus. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.”

Läs Vidare

Grillvänlig Aussie!

Geoff Merrill Reserve Cabernet Sauvignon 2010, nr 6285, 199kr. “Utvecklad, balanserad smak med tydlig fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, tobak, katrinplommon, pomerans, mörk choklad och kardemumma. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.  

Läs Vidare

Vitt fynd!

Clotilde Davennes Bourgogne Blanc är bett av de största och bästa fynden på Systembolaget. år efter år levererar “Drottningen av Chablis” små underverk för högst resonabla priser. Här får vi massvis av elegans, frukt och precision för 129kr, och som det inte skulle räcka hittar vi en frisk och härlig syra och en doft och …

Läs Vidare

Final-vin!

Kanske ska VM-finalen firas med ett bubbel, men vi satsar på ett ändå säkrare kort: ett smakrikt rosévin, som fungerar både till det grillade, salladerna och pratet i bersån. Les Lauzeraies Tavel 2017, nr 2724, 119kr. Smakrikt, mycket fruktigt, välbalanserat, gott.

Läs Vidare

Grilla!

Girard Ola Vine Zinfandel 2014, nr 22337, 199kr. “Generöst fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, blåbär, mynta, choklad, peppar och vanilj. Serveras vid 16-18°C till smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött.”

Läs Vidare

Spätburgunder = tysk pinot noir

Rings Spätburgunder 2015, nr 2183, 149kr. Ett fynd. Prova gärna till feta eller vilda fåglar eller inte alltför smakrika rätter av fläsk- eller lammkött. Eller varför inte en smakrik sallad? “Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, skogshallon, mörka körsbär, choklad, mynta, lingon och kardemumma.”  

Läs Vidare