Artikelnr: 71813 Added: 2016 / 08 / 23

Domaine de Nalys Cuvee Classique Red

Klassiskt välgjord, elegant och matvänlig Chateauneuf-du-Pape. Fjärran från de överdådiga, alltför sent skördade Chateu9 vinerna som marknaden svämmats över av.

Typ

Rött vin

Producent

Domaine de Nalys

Land

Frankrike

Ursprung

Chateauneuf-du-Pape

Druva

Grenache (48%)
Syrah (34%)
Mourvèdre (6%)
Cinsault (4%)
Counoise (2%)
Muscardin (2%)
Terret Noir (2%)
Vaccarèse (2%)

Årgång

2011

Content

750

ml

Alkoholhalt

14,5

%

Passar till

Vilt

 

249 kr  

Karaktär

Frisk, elegant och i sammanhanget lite återhållen. Kryddigt och örtigt men med mer röda syrliga bär snarare än övermoget mörka. Faten hålls väl i schack och vinet väl klingar av i en snygg mineralitet.

Passar till

Allehanda vilträtter till exempel en stekt rådjursfilé med parmesanrösti och äppelcidersås men passar också bra till en mustig höstgryta.

Vinifikation

Druvorna skördas för hand från egna vingårdar. Väl i vineriet selekteras druvorna och avstjälkas till viss del. Därefter jäser druvorna i temperaturkontrollerade ståltankar och i stora ekfat i mellan 20 och 30 dagar. Efter alkoholjäsning vilar vinet 18 månader, dels på cementtank och dels på olika stora ekfat från 3500L stora ektunnor ner till 225L barriquer.

Domaine de Nalys är ett av de få, som odlar (och använder) samtliga tillåtna druvor i Chateauneuf-du-Pape. 13 stycken.Namnet Naly, kommer från de första ägarna, som förfogade över slottet fram till den franska revolutionen.