Artikelnr: 77960 Added: 2016 / 10 / 25

Methode Rurale Sauvignon Blanc

Hur ofta provar du ett mousserande vin på sauvignon blanc? Om det dessutom kommer från Tyskland och är gjort enligt méthode rurale så skulle närmar vi oss nog något bland det mer ovanliga du kan prova i vinvärlden. Inte desto mindre är det riktigt gott!

Typ

Mousserande vin

Producenter

Menger-Krug

Land

Tyskland

Ursprung

Deutscher Sekt

Druva

Sauvignon Blanc (100%)

Årgång

2014

Content

750

ml

Alkoholhalt

12

%

Passar till

Aperitif, Fisk

 

325 kr  

Karaktär

Otroligt druvtypisk och samtidigt elegant i frisk aromatisk stil med inslag av citrus, gröna äpplen, persikofrukt och mineral. Drick gärna i stora glas så aromerna frigörs bättre.

Passar till

Som aperitif och till elegantare asiatiska rätter såsom sushi och sashimi eller varför inte en fräsch ceviche på tonfisk.

Vinifikation

Druvorna skördas för hand från Menger-Krugs bästa vingårdslägen runt Diedesheim i Pfalz. Till skillnad från méthode traditionelle, alltså den som används i bland annat Champagne och där vinet jäses två gånger (först en fullgången jäsning i tank, som sedan följs av en igångsatt andra jäsning i flaskan), sker allt i ett svep när vi talar om den ursprungliga metoden. Kort sagt startas jäsningen i en tank och när runt 20 g socker återstår flyttas det jäsande vinet till flaska och får jäsa färdigt där. Resultatet är ett mousserande vin med lägre tryck än till exempel en champagne.