Artikelnr: 90309 Added: 2017 / 09 / 07

Milla Cala

Milla Cala ett holistiskt vin; egendomsodlad från samma vinstockar och jäst tillsammans med inhemsk jäst. Milla Cala är avslappnad och bohemisk med mycket finess, ett gott och lättdrucket vin som gör att du känner dig uppdaterad.

Typ

Rött vin

Producent

Viña Vik

Land

Chile

Ursprung

Chachapoal valley

Druva

Cabernet Sauvignon (47%)
Carmènere (44%)
Cabernet Franc (9%)

Årgång

2012

Content

750

ml

Alkoholhalt

14

%

Passar till

Lamm, Nötkött

 

299 kr  

Karaktär

Milla Cala är ett rikt, perfekt strukturerat och oklanderligt balanserat vin. Smak av svart körsbär och plommon understryks av en antydan av svart lakrits, svagt förnimmelse av eukalyptus som avslutas med bittersweet choklad. Milla Cala är redo att dricka idag, med mycket mjuka, hanterbara tanniner och en rund känsla i munnen.

Passar till

Grillade rätter eller stekta rätter av nöt eller lamm.

Vinifikation

Druvorna skördas nattetid, när det är som svalast, och alltid för hand. Under jäsningen så görs fem dagliga omdragningar för att extrahera tanniner och färg. Efter jäsningen macererar vinet mellan 7-15 dagar beroende på år och provning.

Vinet lagras på nya franska ekfat mellan 18-24 månader.

Milla Cala är en korsning av den gamla och den nya världen. Framställt av Patrick Valette, född i Chile och utbildad i Bordeaux, med gamla världens vinframställning och fransk kultur, men odlad på Mapuches land och spanjorerna som ersatte dem. Namnet Milla Cala passar sitt ursprung, härrörande från en kombination av dalens Mapuchenamn Millahue, och det spanska namnet Cala.