Artikelnr: 2812 Added: 2016 / 08 / 24

Montagny 1er Cru Les Coères

Från Montagny i södra Bourgogne kommer denna läckra Chardonnay. Montagny är trots sina många utmärkta lägen och mycket bra viner fortsatt är obegripligt okänt vilket gör att man kan fynda fantastiska viner till toppenpriser. Att Francoise Feuillat-Juillot dessutom är en av de främsta producenterna gör inte saken sämre.

Typ

Vitt vin

Producent

Domaine Feuillat-Juillot

Land

Frankrike

Ursprung

Montagny

Druva

Chardonnay (100%)

Årgång

2016

Content

750

ml

Alkoholhalt

13

%

Passar till

Fisk

 

179 kr  

Karaktär

Frisk, elegant och nyanserad med inslag av gula äpplen, gula plommon, örter, smör och fat.

Passar till

Grillade eller stekta fiskrätter såsom en halstrad torskrygg med skirat smör och pepparrot.

Vinifikation

Druvorna skördas för hand från den fyra hektar stora vingården Les Coères som är belägen på 260 meters höjd över havet i östlig och sydostlig riktning. Jäsning sker på franska ekfat, varav 10 procent nya fat och resterande 1- och 2-åriga fat. Efter avslutad jäsning vilade vinet tillsammans med jästfällningen i åtta till tio månader på faten.

  • "En fantastisk elegant och välbalanserad Chardonnay med frisk smak av gula plommon, äpplen, mineral och citrus. En läcker smörighet och fin fatkaraktär."

    Metro 12/03 - 2015 12 mars 2015

  • Guld i kategorin "Årets Vita Nykomling" för Montagny 1ere Cru Les Coères på årets gala!

    Allt om Vin 10 december 2014

  • "Ok, det blev visst en halv hundralapp till. Fast å andra sidan är vi i Bourgogne, där det brukar kosta många både hela och halva hundralappar mer… Riktigt snyggt vin med krämighet, längd, syra, mineralitet och smak av citrus och fint rostade fat."

    DinVinguide.se 2 juni 2014