Artikelnr: 79979 Added: 2017 / 12 / 02

Vosne Romanée Aux Réas

Det här är ett fantastiskt fint vin. Välgjort, rent och snyggt och med lager på lager av upplevelser. Och allt på rätt plats. Precis så som vi vill ha det. Ett vin som skriker bra Bourgogne, prima pinot noir och vacker Vosne Romanée. Om det finns en hake är det möjligen att vinet är purungt och bör lagras några år innan det öppnas- den som vill spara det många år gör sig sannolikt (kärt) besvär.

Typ

Rött vin

Producent

Domaine Jean Féry & Fils

Land

Frankrike

Ursprung

Bourgogne

Druva

Pinot Noir (100%)

Årgång

2015

Content

750

ml

Alkoholhalt

13

%

Passar till

Fågel, Kalv, Ljust kött

 

524 kr  

Karaktär

Mycket ungt och knutet idag, ändå ganska stor och framförallt komplex doft med tydliga inslag av röd frukt och då inte minst jordgubbe, redan hyggligt integrerad ek, mycket nyansrikt, välbalanserat, lång och ren eftersmak. Producenten är ekologisk certifierad.

Passar till

Den som ändå öppnar en flaska redan nu- ja, varför inte?- kan avnjuta den tillsammans med en anka a l´orange, fågel eller vilt. Till exempel.

Vinifikation

Producenten J. Féry & Fils äger 39 ar av 1er Cru-läget Clos des Reas (det är inte mycket, som en hygglig villaträdgård, för er som inte riktigt har koll på ar och hektar). Stockarna är drygt 40 år gamla och vinet lagras i 20 månader i franska ekfat och buteljeras utan klarning eller filtrering.