Guld till Rings Spätburgunder!

Spätburgunder är tyskarnas namn på den ädla druvan pinot noir – Bourgognes och Champagnes stolthet. Precis som i Frankrike och många andra håll gör tyskarna utmärkta viner på druvan. I Sverige hittar vi bland annat hårt hajpade Weingut Rings och deras förstklassiga viner. Viner som hyllas och prisas snart sagt överallt. Vi tipsar om “instegs-vinet”, …

Läs Vidare

Osorterat

– Vilken sorts sorts är du? – Les Sorts. – Är det sant? – Nej, Montsant. Les Sorts Selecció 2016, nr 70217, 115kr. Smakrikt och snyggt från DO Montsant, i bergen väster om Taragona. (Beställningsvara)  

Läs Vidare

Het tomat- och paprikasoppa

Jag längtar verkligen efter vår, sol och värme. Att det fortsätter vräka ner snö i mitten av mars är inte kul, men det är bara att gilla läget eller flytta. Vi måste vara rörande överens, det är något som inte stämmer oavsett vad Trump och andra klimatförnekare hävdar. Problemet är att vi själva genom vår …

Läs Vidare

Färgen i rosévin

Precis som det finns mer eller mindre ljusa vit- och rödviner finns det mer eller mindre färgrika roséviner. I Sverige dominerar idag den ljusare stilen, anförd av rosévinerna från Provence – ett område där man länge arbetat på den ljusa sidan. Andra, som Bordeaux och kanske inte minst i rosévins-sammanhang världsberömda Tavel, satsar på mer …

Läs Vidare

Topp-betyg till finvin från Bordeaux

Svenske världsmästaren i sommelieri, Andreas Larsson, gillar toppvinet Virginie de Valandraud. Vi instämmer såklart.

Läs Vidare

Nyheter som släpps idag!

Idag släpper vi två riktiga fin-viner på Systembolaget. Finns de inte i Din närmaste butik tar den gärna hem vinet åt Dig. Mullineux Old Vines White 2017, nr 99484, 199kr (1200 flaskor) – från vad som kanske är Sydafrikas bästa producent. Muga Reserva Selección Especial 2014, nr 95268, 279kr (3600 flaskor) – från vad som …

Läs Vidare

Recept och dryckestips från Erik Grödahl

Vi fortsätter på den inslagna linjen 2019, snabbt och lättlagat. Det här var en förrätt som vi ”slängde ihop” när vi skulle ha gäster och tidsschemat var tajt. Lufttorkad skinka med ruccola, brödkrutonger, riven ost och kapris När det gäller lufttorkad skinka är valmöjligheterna många, har du möjlighet välj ”lokalt”, exempelvis Prosciutto di Jokkmokk, men …

Läs Vidare