Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker.
För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
När man går och botaniserar i livsmedelsaffärernas köttdiskar möts man inte längre bara av klassiker som entrecôte, oxfilé och flintastek utan även nya bekantskaper som flankstek, njurtapp och grillspjut. Här har vi valt flanksteken som med lite svartpeppar och salt och 2-3 minuter på grillen blir ett riktigt bra substitut till entrecôte. Servera den till en frisk sparrissalsa och ugnsrostade potatisar (eller kanske snarare ugnskrossade) så har ni en maträtt som håller hela sommaren ut.
Flankstek
700 gr flankstek (obs använd naturell inte förkryddade varianter)
Salt och peppar
Sparrissalsa
1 avokado
50 gr sockerärtor
1/2 knippe sparris (gärna så späd som möjligt)
1 rödlök
1/2 gurka
2 msk citronsaft
1 1/2 msk olivolja
Krossad potatis
16 små färskpotatisar alternativt delikatesspotatisar
2 vitlöksklyftor
Timjan
Rosmarin
1 tsk dijonsenap
Saft från 1/2 citron
0,5 dl olivolja
2 msk finriven parmesan
Havssalt och svartpeppar från kvarn
Flankstek
Sparrissalsa
Krossad potatis
Al Caleri by Chiara Condello |
2021 750 ml |
129 kr |
HFE Red Mountain Red 2012 5L |
2012 5000 ml |
2350 kr |
La Corte del Pozzo Amarone |
2016 750 ml |
499 kr |
Virginie de Valandraud |
2020 750 ml |
625 kr |