Skaldjurspasta

Lyxkänsla för en liten peng. De som lyxar till det ännu mer byter ut crabsticks mot hummer eller kungskrabba, men som i många rätter med mycket smak blir hummern/kungskrabban mer konsistens än smak.

$img['alt']

Ingredienser

400 g crabsticks skuren i mindre bitar

1 liten finhackad gul lök

2 finhackade vitlöksklyftor

1 finhackad röd pepparfrukt

500 g körsbärstomater skuren i små bitar

2 msk smör

2 msk olivolja

Pasta

Basilika och/eller oregano

Salt och grovmalen peppar

Finriven och långlagrad ost

Tillvägagångssätt

1. Fräs lök, vitlök och pepparfrukt i smör och olja på medeltemperatur till löken är mjuk och genomskinlig.
2. Tillsätt tomater och låt det sjuda 10-15 minuter.
3. Koka pastan ”al dente”, spara 1 dl av kokvattnet.
4. Blanda crabsticks med såsen och ge det ett lätt uppkok, smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
5. Blanda såsen med pastan, om det känns torrt, späd med lite kokvatten.
6. Toppa med örter och finriven ost.