Från garagevin till sofistikerad elegans!

För Tony Cartlidge och Glen Browne började storyn 1980 i ett garage. I deras fall i Napa Valley.  De största entreprenörerna från 1900-talet började så här.

Cartlidge – en drömmare med en kärlek till vin och njutning. Browne – en man med stor näsa för affärer byggde ett vinföretag från grunden.

Har njutit av deras Pinot Noir under många år. Testade årgång 2015 och redan då föll jag pladask – den varma röda frukten, rustikt med lena tanniner  gjorde det till en favorit. Årgång 2015 fick mig att drömma om en resa på motorcykeln i solnedgången längs Highway 1. Stannat för övernattning och ser solen gå ner över Stilla Havet. Skinnpajen är på, kycklingsalladen på bordet och Cartlidge&Browne Pinot Noir i glasen. Kan det bli bättre….

Jo då! Provade årgång 2018 och fick en ny upplevelse. Vinet har förflyttats till en ny miljö och ger en ny upplevelse. Killarna har rakat av skägget, den härliga lite rustikare garagemiljön med stor värme och generositet i smak har förädlats. Redan den nya etiketten skvallrar om något nytt. Från en garage inspirerad layout till en sofistikerad etikett som signalerar klass o elegans. Det stannar inte här! Glaset bjuder på en elegant och renare upplevelse av röd frukt, de mörkare smaktonerna har ljusnat – piggare och fräschare. En balanserad smak av fat och syra. Motorcykeln har parkerats, garaget lämnats och vi har förflyttats till en mer sofistikerad och romantisk miljö där bordet är väldukat, ankbröst med primörer ligger på tallriken. Värme och generositet finns kvar, nu fräschare med en utvecklad balans och elegans.

Druvorna kommer från vingårdar i Mendocino, Carneros och Russian River. Alla med ett utpräglat svalt klimat. Väl i vineriet avstjälkas och krossas druvorna och får sedan jäsa på ståltank. 75% av vinet lagras 9 månader på franska och amerikanska ekfat innan vinet blandas och buteljeras.

Ett vin att uppleva, mer än prisvärt! Jag fyller på i källaren och lägger undan några flaskor att drömma till…..
Cartlidge & Browne, Nr 79245, BS, 149 kr

Rolf Lindberg
Ambassdor