Kyckling i krämig mangosås

Det här är  en riktigt god och lättlagad kycklingrätt som också går att göra som vegan genom att byta ut kycklingen mot Quorn och grädden mot kokosgrädde.

Det är behövs för fyra personer
4 kycklingfiléer
300 gram mango chutney
2 dl grädde
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk smör
1 msk curry eller currypasta
Salt och grovmalen svartpeppar
Olja eller smör till stekning

Till servering
Granatäppelkärnor
Jordnötter
Koriander
Finhackad röd chilipeppar
Lime
Ris

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 o C.
2. Krydda kycklingfiléerna med salt och svartpeppar. Stek kycklingfiléerna så de får fin färg och lägg dem sedan i en eldfast form.
3. Blanda övriga ingredienser, använd gärna stavmixer för att få en slät sås. Smaka av med salt och svartpeppar, häll över kycklingen.
4. Stek i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
5. Servera med ris, strö över granatäppelkärnor, hackade jordnötter, koriander och finhackad chili och droppa sedan över lite lime.

Vintips: Ha tålamod och beställa en flaska eller två av Attis Lias Finas Albariño 2018 (varunr 71667, pris 169,-). Druvan Albariño som ursprungligen kommer från Portugal där den heter Alvarinho är den mest planterade druvan i distriktet Rias Baixas i Galicien i norra Spanien. Vinerna från Albariño är lätt förväxlingsbara med Riesling och rekommenderas i första hand till fisk och skaldjur, men passar också utmärkt till kryddstarka rätter med lite sötma. Attis Lias Finas Albariño 2018 har legat på sin jästfällning i sex månade vilket ger det en smörig karaktär. Servera runt 12 grader i en stor kupa, lufta gärna 30-45 minuter innan servering.

Erik Grödahl
Ambassdor