Domaine Didier Desvignes

Familjen Desvignes är en av alla de där gamla vin-familjerna, som hållit på med druvor och jästa brygder i generationer. Sex generationer närmare bestämt. Didier Desvignes var inte mer än 11 år när han började beskära ute i vingården. 1981 köpte han sin första egna markplätt i Morgon och kallade stället Domaine du Calvaire de Roche-Grés. Idag heter det mesta av produktionen på den allt större gården Didier Desvignes.

Här står odlingen i centrum. Didier menar att vinifieringen bara är ett sätt att ta terroir-avtrycket från odlingen till flaskan och ju mindre du lägger dig i, desto bättre är det. Lågt skördeuttag, biologisk mångfald, grönskörd… Ek-tunnor för den malolaktiska jäsningen i syfte att “ge djup och komplexitet”. Minimalt med svavel eller, ofta, inget svavel alls. Den som vill lära sig skillnaden på de olika lägena i Beaujolais kan med fördel prova sig igenom Didier Desvignes sortiment (Morgon, Brouilly, Moulin-à-Vent, Chiroubles, Fleuire…). Rent och snyggt och genomgående drivet av frukt och bra balans.