Weingut Rings

Vissa producenter hittar vi därför att vi läst eller hört talas om någon, eller därför att vi sprungit på vinerna på en mässa eller en resa. Kanske har en sommelier tipsat. Eller så mailar någon och säger ”Den här producenten måste ni bara börja arbeta med!”. Det var vad som hände med Rings. Vi fick ett mail, tog det på allvar och åkte och besökte gården i Pfalz och föll pladask.

Nu är vi långt ifrån de enda som fallit för den här producenten. Gården har på sätt och vis alltid funnits där, men det är först sedan syskonen Simone, Andreas och Steffe tog över som Rings blivit en snacke-producent. Bortsett från en del spännande samarbetsprojekt – som det med Hans Schwartz i Burgenland – gör de viner i den nya Pfalz-skolan. Broder Steffen ansvarar för de röda vinerna och broder Andreas för de vita. Och syster Simone sköter det övriga.

Spätburgunder och Riesling. Snackeviner – viner det pratas om och inte bara på hemmaplan. På nolltid har syskonen gått från att vara en i mängden till att bli fanbärare för det nya Pfalz, och vi, ja vi är glada att få vara med på ett hörn.