Två läckra nyheter idag

Idag släpper vi två nya viner på Systembolaget. Båda synnerligen intressanta och goda och båda i begränsad upplaga och så långt lagret räcker.

Ekologiska Domaine Boucabeille Les Orris Rouge 2014, nr 92239, 229 kr, kommer från omsusade Jean Boucabeille i Roussillon och växer på smått legendariska bergsknallen Forca Real. Ett välgjort och smakrikt vin på druvorna mourvèdre, syrah och grenache. Det har hanterats i enlighet med vinmakarens idé om att göra minsta möjliga med vinet, vilket bland annat innebär ingen tillsätt jäst och låg svavelhalt. Prova gärna till en god korv eller en bit tombe från Pyrenéerna.

Syskonen Rings i Pfalz går från klarhet till klarhet och i takt med det ökar deras kultstatus. Vi är stolta över att få representera dem i Sverige. I höstas släpptes en mindre mängd av deras Freinsheim Spätburgunder och nu är det dags för Rings Riesling Weilberg Grosses Gewächs 2015, nr 90337, 331 kr. Lovorden internationellt för det här vinet går inte av för hackor. Till dem som get det 90 poäng eller mer hör Falstaff Wein, Robert Parker, GaultMIllau, Wein-Plus och Eichelmann. Torrt, smakrikt, storslaget. Drick nu eller lagra länge. Bilden visar de vinmakande bröderna Rings.

Terrific Wines
Ambassdor