Artikelnr: 74620 Added: 2020 / 02 / 23

Chateau de la Ragotière Les Schistes

Muscadet är vanligtvis det ultimata vinet till ostron och andra skaldjur och det här är inget undantag. Druvorna från 40 till 60 år gamla stockar och 10 månader på jästfällningen ger en härlig komplexitet till vinet.

Typ

Vitt vin

Producent

Les Frères Couillaud

Land

Frankrike

Ursprung

Muscadet

Druva

Melon de Bourgogne (100%)

Årgång

2018

Passar till

Fisk

Märkning

Storlek

750

ml

Alkoholhalt

12

%

Antal per kolli

12

flaskor

 

109 kr  

Karaktär

Mycket frisk och fräscht med inslag av päron, gröna äpplen, citron och lätt krämighet från tiden på jästfällningen.

Passar till

Ostron så klart! För den som inte är jättesugen på ostron så passar det även bra till andra molusker såsom vongolemusslor, havskräfter och annat gott från havet.

Vinifikation

Druvorna skördas från 40 till 60 år gamla vinstockar i Vallet regionen i Muscadet Sevre & Maine. Skördeuttaget är lågt, 45 hektoliter per hektar, och väl i vineriet selekteras druvorna på selekteringsbordet innan de pressas och jäser på temperaturkontrollerade ståltankar. Efter genomförd alkoholjäsning vilar vinet 10 månader på jästfällningen.

Les Freres Coulilauds producerar, vid sidan om närmast fulländade Muscadet viner, en rad andra för området mindre förväntade viner såsom ”SG”, ”PG” och ”PM”. Viner på i tur och ordning sauvignon gris, pinot gris och gros manseng. Lägg till det ett vin som ”M”, en Muscadet Sèvre et Main lagrad 30 månader på jästfällningen…!