Artikelnr: 79879 Added: 2016 / 08 / 24

Krug’scher Hof Weissburgunder Keltic Terre

Stor generös och insmickrande weissburgunder från Menger-Krugs egendom Krug’scher Hof i Rheinhessen. Här kommer druvan till sin fulla rätt med frisk, krispig syra och läcker generös om än väldisciplinerad frukt.

Typ

Vitt vin

Producent

Menger-Krug

Land

Tyskland

Ursprung

Rheinhessen

Druva

Weissburgunder (100%)

Årgång

2013

Content

750

ml

Alkoholhalt

12

%

Passar till

Aperitif, Fisk, Ost

 

179 kr  

Karaktär

Frisk, elegant och för druvsorten generös fruktiv stil med in slag av ursprungstypisk stil med inslag av citrus, päron, vita blommor, persikofrukt och mineral.

Passar till

Som aperitif eller till smakrika fiskrätter och till hårdostar såsom Gruyere och Comte.

Vinifikation

Druvorna skördas för hand från vingården Alzeyer Römerberg i Rheinhessen och skördas minst två veckor efter övriga Weissburgunder druvor för att ge extra koncentration och struktur till vinet. Menger-Krugs hela filosofi är att kommunicera terroir och druvans karaktär i vinet utan att för den del lämna något åt slumpen. Druvorna jäser på temperaturkontrollerade ståltankar och vinet får vila på jästfällningen fram till februari innan det buteljeras. Namnet Keltic Terre är en hyllning till kelterna, som bodde i området mellan ca 750-15 före kristus, och deras sätt att med mångfald bruka jorden.

Weissburgunder är detsamma som Pinot Blanc.

  • "Lär känna druvan weissburgunder i dess mest mineraliska form. Vita stenar, melon och persika. Pärlande frisk syra ger ett torrt intryck och sug efter sparris." Betyg 4!

    DN 8 maj 2015