Artikelnr: 77456 Added: 2016 / 10 / 25

Motzenbäcker Rurale Riesling

Méthode rurale eller méthode ancestrale skulle kunna översättas med ”bonn-metoden” respektive ”gammaldags metoden” och anses rent allmänt vara de mousserande vinernas urmoder. Brukar ge lite rustika och ruffiga viner men så är inte fallet när Marie Menger-Krug lägger ner sin själ i vinet.

Typ

Mousserande vin

Producent

Menger-Krug

Land

Tyskland

Ursprung

Deutscher Sekt

Druva

Riesling (100%)

Årgång

2012

Content

750

ml

Alkoholhalt

12

%

Passar till

Aperitif, Fisk

 

299 kr  

Karaktär

Otroligt druvtypisk och samtidigt elegant i frisk aromatisk stil med inslag av citrus, gröna äpplen, persikofrukt och mineral. Drick gärna i stora glas så aromerna frigörs bättre.

Passar till

Som aperitif och till elegantare asiatiska rätter såsom sushi och sashimi eller varför inte en fräsch ceviche på tonfisk.

Vinifikation

Druvorna skördas för hand från Menger-Krugs bästa vingårdslägen runt Diedesheim i Pfalz. Till skillnad från méthode traditionelle, alltså den som används i bland annat Champagne och där vinet jäses två gånger (först en fullgången jäsning i tank, som sedan följs av en igångsatt andra jäsning i flaskan), sker allt i ett svep när vi talar om den ursprungliga metoden. Kort sagt startas jäsningen i en tank och när runt 20 g socker återstår flyttas det jäsande vinet till flaska och får jäsa färdigt där. Resultatet är ett mousserande vin med lägre tryck än till exempel en champagne.