Robert Sinskey Vineyards

Tänk er att ni sitter på en restaurang i San Fransisco. Ni väntar på den beställda krabb- och avokadotartaren och har precis skickat iväg sommelieren med uppdraget att “visa oss något som är nytt, up-coming och som du själv verkligen gillar”. Efter en kort stund kommer hon tillbaka och häller upp ett vitt vin som fullkomligen slår oss med häpnad. Vinet heter Abraxas och det visar sig vara vårt första men absolut inte sista möte med Robert Sinskeys viner…

Robert Sinskey är en biodynamisk vinproducent med fem vingårdar i Napas Stag’s Leap district och Carneros i Sonoma och en tämligen omfattande portfölj av viner. Det var i början av 1990-talet som Rob och hans vinmakare så sakteliga började ställa om vinodlingarna till ekologisk odling.

Framåtlutat kan man tycka och visst är det så men det är inte bara inom själva vinodlingen som Rob och teamet på RSV legat i framkant. Även i fråga om stilen på vinerna går man i bräschen för den nya, mer återhållna och eleganta stilen som faktiskt fungerar bra till mat och som dessutom får allt större utrymme i Kalifornien. Eller som Rob själv uttrycker det… “wine should not be a quick study, but rather, sneak up on you, seduce you, and evolve in the glass and in the bottle”

Hursomhelst här handlar det om små volymer, exklusiva viner men som nödvändigtvis inte kostar skjortan vilket vi är väldigt glada för.