Artikelnr: 93137 Added: 2020 / 03 / 23

Gramona III Lustros Brut Nature Gran Reserva

FINNS BLAND SMÅPARTIER PÅ SYSTEMBOLAGET

III Lustros är en av de mest långlagrade cavorna som finns på marknaden (72 månader) och som verkligen visar upp det spanska mousserande vinets fulla potential!

Typ

Mousserande vin

Producent

Gramona

Land

Spanien

Ursprung

Cava

Druva

Xarel-lo (70%)
Macabeo (30%)

Årgång

2013

Passar till

Aperitif, Fisk, Kalv, Kyckling

Märkning

Eko

Storlek

750

ml

Alkoholhalt

12

%

Antal per kolli

6

flaskor

Sockerhalt

0

g/l

 

349 kr  

Karaktär

Stor, mogen och komplex med inslag av röda äpplen, mogen citrus, bröd, vita blommor, nougat, toffee och torkade nötter. Kraftfull mousse men med små bubblor.

Passar till

Som aperitif men även gott till fisk och skaldjur samt lättare rätter på kyckling eller kalv.

Vinifikation

Druvorna kommer från en fyra hektar stor vingård med xarel-lo och en hektar macabeo som växer på kalkrika lerjordar i La Plana. Vinet vilar 72 månader på flaska vilket är mer än dubbel så lång tid som krävs enligt kraven för Gran Reserva. För III Lustros används fortfarande pupitres och all degorgering sker för hand.

  • Gramona III Lustros Brut Nature Gran Reserva: "(...) Smaken är torr, frisk och nötig med lång eftersmak. Otrolig fräschör med lockande toner av mandarin, apelsin, rostade nötter, kola och knäck. Wow!"

    dinvinguide.se 19 januari 2015

  • "Gramona III Lustros Gran Reserva 2006, nr 96012. 279 kr. Riktigt läcker Cava, som överlevererar och sopar banan med en hel del champagne. Krämigt och runt, med fin syra och smak av kola, rostade nötter och äpplen."

    Dinvinguide.se 1 december 2014