Artikelnr: 93501 Added: 2021 / 08 / 24

Torre Muga

Torre Muga är Mugas hypermoderna men för den sakens skull inte inte alls ursprungstypiska Rioja. Likväl är muskelknutten Torre Muga snudd på raka motsatsen till den mer klassiska Prado Enea Gran Reserva.

Typ

Rött vin

Producent

Bodegas Muga

Land

Spanien

Ursprung

Rioja

Druva

Tempranillo (75%)
Mazuelo (15%)
Graciano (10%)

Årgång

2020

Passar till

Nötkött, Vilt

Märkning

Storlek

750

ml

Alkoholhalt

14,5

%

Antal per kolli

6

flaskor

 

755 kr  

Karaktär

I årgång 2020 hittar vi ett koncentrerat vin med en djup röd färg som skvallrar om att det fortfarande är ungt och har en stor potential för utveckling.
Mycket hög intensitet på näsan med toner av mogen frukt av björnbär och jordgubbar i förgrunden. Den franska eken finns där, med rostade och rökta toner av kaffe. Smaken är den kraftfull men balanserad med eleganta små tanniner, finishen är mycket lång.

Passar till

Smakrika kötträtter av nöt och vilt samt till lagrade hårdostar.

Vinifikation

Druvorna handplockas och selekteras vid ankomst till vineriet. Jäsningen startar alltid naturlig och spontant med inhemsk jäst. Macerationstiderna kan variera, upp till två eller tre veckor. Efter jäsning lagras vinet först 6 månader i stora ekfat för att sedan flyttas över till små franska fat där det lagras ytterligare 18 månader för att slutligen vila 12 månader på flaska innan lansering.