Halstrad gös med rödbetor, brynt smör och kapris

Enkel men ack så god rätt där sältan och syran från kaprisen och sötman från rödbetorna och det brynta smöret passar väl till den delikata gösen. Perfekt som sommarlunch med ett glas friskt vitt vin till.

$img['alt']

Ingredienser

600 gr gösfilé (fjällade)

3 medelstora rödbetor

1 rödlök

0,5 dl kapris

75 gr smör

2 msk finhackad dill

Salt och peppar

Tillvägagångssätt

 

  1. Skär gösfiléerna i portionsbitar.
  2. Koka rödbetorna och finhacka rödlöken
  3. Bryn smöret i en kastrull. Det ska få en gyllenbrun färg men var försiktig så det inte bränner vid.
  4. Lägg ner rödlök, kapris och rödbetor i det brynta smöret och låt svalna något utan att bli kallt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek gösen hastigt i smör i stekpanna. Låt helst skinnet sitta kvar.
  6. Blanda ner dillen i kapris och rödbetsröran, lägg på röran på gösen och servera med kokt färskpotatis.