Recept: Rosmarindoftande lammkorv med rostade betor & kronärtskockscrème.

Härligt recept på rosmarindoftande lammkorv. Vintips efter receptet!   Lammkorv 600 g färsk lammkorv av bättre kvalité (till exempel Taylor & Jones Lamm- och rosmarinkorv) olivolja till stekningen   Rostade betor 200 g rödbetor 200 g gulbetor 200 g polkabetor 3 kvistar färsk rosmarin olivolja salt och peppar   Skala och klyfta betorna. Sprid ut …

Läs Vidare

Vegetarisk bowl med blomkålsris, ungsbakad sötpotatis och avokadohummus

Det här blev riktigt gott, det blev lite pyssel, men det kanske beror på att jag gjorde tahinin själv. Vegetarisk bowl med blomkålsris, ugnsbakad sötpotatis och avokadohummus Det är behövs för två personer 1 blomkål 2 sötpotatisar ½ tsk malen koriander ½ tsk malen fänkål 1 tsk spiskummin ½ tsk chilipulver Salt Rapsolja Srirachamajonnäs (1 …

Läs Vidare

Rosa drömmar i februari

Rosé i febuari? Ja, varför inte. Det handlar bara om att hitta rätt typ av rosévin – för precis som med vitt och rött finns det rosévin i en mängd stilar. De lättare, ofta ljust färgade rosévinerna är vanligtvis gjorda för att konsumeras på sommaren. Kanske på balkongen eller en terrass med utsikt över havet. …

Läs Vidare

Recept: Halstrad gös med rödbetor, brynt smör och kapris (4 port)

Enkel men ack så god rätt där sältan och syran från kaprisen och sötman från rödbetor och det brynta smöret passar väl till den delikata gösen. Vintips efter receptet. Gösfilé 600 g  gösfilé (fjällade) 3 medelstora rödbetor 1 rödlök 0,5 dl  kapris 75 g  smör 2 msk finhackad dill salt och peppar Gör så här: …

Läs Vidare

Bouillabaisse och rosé – dess bästa tid är nu!

Dagarna blir längre, vinterbadarna fortsätter att sprattla i vattnet och vi börjar längta efter något gott.  Fisk och skaldjur är som mest atletiska, tränat bort överflödig vikt i det svala vattnet.  Fastare och smakar bättre. Kylan märks under promenaden, solen skiner men vinden kyler f.f. Med friska och röda kinder kommer vi in och längtar …

Läs Vidare

Vi har blivit med Rioja-legendar!

I sin senaste Rioja Report (2021) ger Tim Atkin MW 98 poäng till Miguel Merinos La Loma och passar samtidigt på att utnämna nämnde Miugel till “Wine Legend”. En synnerligen välförtjänt titel, tycker vi och passar på att påminna om att toppnoterade La Loma finns i beställningssortimentet, nr 70552, 449kr.

Läs Vidare

Corvinone, corvina, corvvin

Njaee, sanningen att säga är den tredje druvan i La Corte del Pozzo Bardolino 2019, nr 2340, 95kr, rondinella. Men visst kan man tänka sig att en lätt kyld La Corte del Pozzo Bardolino funkar inte bara med pasta, pizza och piroger utan också med en bit korv.  

Läs Vidare

Årgångsbyten och nyheter

Så här års duggar årgångsbytena tätt. Här är några ni inte får missa (antingen är de redan gjorda eller så kommer de ske den närmaste tiden): La Désirée Chardonnay 2020, nr 6321, 89kr. Clotilde Davenne Bourgogne Blanc 2019, nr 5562, 129kr. Château Bellevue La Randée 2016, nr 71155, 115kr. Kloof Street Chenin Blanc 2020, nr …

Läs Vidare

Bubbel för att fira kärleken

Det finns inget bättre sätt att sätta igång glädjehormonerna i kroppen än ett glas bubbel! Jag älskar olika sorters bubbel – de passar ju på olika sätt vid olika tillfällen. När 14 februari närmar sig och kärleken ska firas tycker jag det är på sin plats att fira ordentligt. Kanske en Champagne till frukosten, en …

Läs Vidare

Krämig pasta med räkor

Jag har ett kluvet förhållande till pasta. Jag älskar pastarätter p.g.a. pastans förmåga att suga upp smaker, myntets baksida är att det är lätt att äta för mycket, jag blir småtrött efteråt och sen skapar det ett sug som leder till att jag småäter… men det får jag leva med och löpa några kilometer extra …

Läs Vidare

Recept: Rådjursfilé med parmesanrösti och äppelsky

Rådjursfilé med parmesanrösti och äppelsky. Vintips efter receptet.   Rådjursfilé 600 g rådjursfilé 1,5 msk smör Salt och peppar Sätt ugnen på 150 grader. Putsa rådjursfilén och lägg putset åt sidan (till såsen). Salta och peppra och stek i stekpanna så att filéerna får färg runt om. Lägg över filéerna i ugnsfast form och stek …

Läs Vidare

Syna Vinha do Mouro!

Bakgrunden från pokerbordet märks, med rätt spel ger en låg insats och att våga syna en högvinst!  Vinha di Mouro – ett härligt vin med rena druvsmaker. De mörka bären har fått en fräschhet i ståltanken, syran ger bra balans och ödmjuka tanniner som tillför struktur. Lägg till inslag av röda bär och mörk choklad …

Läs Vidare

Webprovning med tema hållbarhet

Årets andra webprovning går av stapeln fredagen den 26 februari kl. 18 på vår Facebook-sida. Erik Grödahl kommer denna gång att guida oss genom ett högaktuellt tema, nämligen hållbarhet. Han går igenom ekologiska märkningar och även en rad nya märkningar som få känner till och hur vitt begreppet hållbarhet egentligen är. Vinerna som provas är …

Läs Vidare

Tänk Bach

Brunello di Montalcino “La Fuga” 2014, nr 12330, 325kr. “Komplex, elegant, kryddig och utvecklad doft och smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, ceder, nougat, tobak, hasselnötter, pomerans och kanel. Till eleganta kötträtter, välgjord svamprisotto och väl genomtänkt pasta. När du vill unna dig ett riktigt gott vin…”  

Läs Vidare

Från garagevin till sofistikerad elegans!

För Tony Cartlidge och Glen Browne började storyn 1980 i ett garage. I deras fall i Napa Valley.  De största entreprenörerna från 1900-talet började så här. Cartlidge – en drömmare med en kärlek till vin och njutning. Browne – en man med stor näsa för affärer byggde ett vinföretag från grunden. Har njutit av deras …

Läs Vidare

Kyckling med krämig mangosås

Det är ju det här med socker, det är beroendeframkallande och skapar problem för folkhälsan. Numera finns dolt överallt i våra livsmedel. Under jul- och nyårsledigheten skulle jag tillaga kyckling med mangosås som jag i höstas publicerade ett recept på här på hemsidan. Jag vet ju att Mango Chutney är sött, men att det skulle …

Läs Vidare

Elegant vitt under 100kr

Finns det friskt och elegant vitt vin under 100kr? Bra fråga, och vi har ett bra svar: Ja, det gör det. Mer i detalj är svaret La Désirée 2019, nr 6321, 89kr. (“Fruktig, ungdomlig doft och smak med inslag av päron, honungsmelon, örter, mineral och citrus. Elegant och välgjort. Fin balans. Till fisk och skaldjur …

Läs Vidare

”Vinterns bästa rödviner”

Linda Perez och SvD Perfect Guide har utsett ”Vinterns bästa rödviner”. Flera av de utvalda toppvinerna kommer från inga mindre än oss. Inte utan viss stolthet i bröstet delar vi här med oss av utvalda delar av resultatet när SvD utsåg ”Vinterns bästa rödviner”. Plats 1. La Corte del Pozzo Bardolino 2019, nr 2340, 95kt. …

Läs Vidare

Påskrosé???

Nej, stopp och belägg! Vi vill inte ha julgranar och tomtar i september, semlor i juli och påskkycklingar i januari! Nej, nej, nej! Men gärna ett smakrikt rosévin som fungerar även på vintern och varför då inte till kycklingfilé eller en matig vintersallad eller grillad fisk eller en rykande varm fisksoppa… Les Lauzeraies Tavel 2019, …

Läs Vidare

Årets första webprovning

Vi rivstartar året med en webprovning på tema budgetviner för årets fattigaste månad. Provningen sker som vanligt via vår Facebook-sida sista fredagen i månaden kl.18 så ladda upp med nedan tilltugg och beställ vinerna till den 29 januari kl. 18 så kommer Erik Grödahl guida er genom provningen som tar ca. 30 minuter. La Desirée …

Läs Vidare

Vintervin

Girard Old Vine Zinfandel 2017, nr 22337, 215kr. “Stor doft och smak. Generöst fruktig smak och doft med tydlig fatkaraktär, inslag av björnbär, blåbär, mynta, kokos, choklad, peppar och vanilj. Väl balanserad syra (vinet kan upplevas ha en liten sötma, men det är helt utjäst och restsockerhalten är <3g/l). Utmärkt till vilt, grillat, lamm- och nötkött. …

Läs Vidare

Recept: Salade Niçoise

Ja, mitt i vintern slår vi till med en klassisk sallad och till det ett lika klassiskt rosévin. Fungerar också på vinter – vi lovar.   Salade niçoise med grillad tonfisk Sallad 400 g färsk tonfiskfilé 400 g små kokta potatisar (gärna färskpotatis eller delikatesspotatis) 250g cocktailtomater 1 st rödlök 200 g haricot verts 2 …

Läs Vidare

Nyårsdagen: vi äter pizza

På Nyårsdagen äter vi svenskar pizza. Det är sedan gammalt. Eller iallafall gammalt i ett kort perspektiv.  För låt säga femtio år sedan åt vi inte å smycket pizza i Sverige. kanske åt vi rester på Nyårsdagen på den tiden. Hursomhelst så har vi det perfekta vintipset för er som vill ha lite rött till …

Läs Vidare

GOTT NYTT ÅR!

Stjärngossen och alla vi här på Terrific Wines önskar alla våra vänner ett riktigt Gott Nytt År fritt från pest och uselt vin!  

Läs Vidare