Krabbröra med avokado och pepparrot

Enkelt, fräscht och gott och som kan användas både som förrätt eller som tilltugg innan maten.

$img['alt']

Ingredienser

150 gr kungskrabbsben

1 avokado

1 tsk citron

1/2 msk olivolja

1/2 röd chilli (beroende på storlek och styrka)

Salt och peppar

2 msk forellrom

Ev. rostat bröd (om du väljer att servera som förrätt)

Tillvägagångssätt

  1. Klipp upp krabbenen och pilla ur köttet.
  2. Finhacka krabbkött och den röda chilin.
  3. Riv pepparroten.
  4. Dela avokadon och gröp ur köttet. Mosa tillsammans med citronsaft och olivolja.
  5. Blanda krabba, avokado, pepparrot och hälften av chili.
  6. Smaka av med salt och peppar och ev mer chili. Det ska vara lite sting utan att bli för mycket hetta.

 

Servering

Servera som tilltugg i sked eller på rostat bröd som förrätt. I båda fallen toppa röran med lite forellrom och pepparot precis innan servering.