Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker.
För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
Vegetariskt är temat den här gången och det är ett lättlagat recept på Svamp Stroganoff, den som föredrar vegan byter ut grädden mot havregrädde och smöret mot olja. Gott med picklade grönsaker som tillbehör.
500 gram strimlad skogssvamp
1 stor eller 2 små strimlade gula lökar
4 msk tomatpuré
1 ½ msk senap, gärna Västervik grov
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
Smör eller olja att steka i
Picklad lök och rotsaker
1 strimlad röd lök
1 morot skuren i tunna stavar
1 rödbeta skuren i tunna stavar
½ dl vatten
½ dl socker
¼ dl 12 %-ig ättika
1. Picklad röd lök- och rotsaker: Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra från värmen och lägg ner röd lök, morötter och rödbetor och låt svalna.
2. Fräs svampen några minuter utan smör/olja tills all vätska absorberat, tillsätt smör eller olja och den gula löken, fräs på medelvärme 4-5 minuter tills löken känns mjuk.
3. Rör ner paprikapulver, tomatpuré och senap och låt fräsa ytterligare 3-5 minuter.
4. Tillsätt grädde och grönsaksbuljong och koka ihop på medelvärme 4-5 minuter.
5. Servera med tillbehören och toppa med persilja.
Monte Bluna Tinta Miúda |
2020 750 ml |
259 kr |
Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Rosé |
750 ml |
229 kr |
Pegasus Bay Aged Release Riesling |
2014 750 ml |
319 kr |
Mouzillon-Tillières |
2018 750 ml |
179 kr |