Corison

Corison är en sådan där producent som pendlar mellan legend-status och verkligheten. Som tur är står Cathy (Corison) själv stadigt med stövlarna i Kronos Vineyard mellan Rutherford och St Helena, och det har hon nu gjort ett tag. Efter att ha vinmakat åt andra, som Staglin Family Vineyard, kastade hon 1987 loss med första årgången av Corison Cabernet. Framgångarna lät inte vänta på sig och idag är Cathy och hennes vingård snudd på legendariska – särskilt om vi talar om toppvinet ”Kronos Vineyard”.

Samtidigt är Cathy noga med att framhålla att Corison är ett familje-företag och ingen enkvinnsshow. Till exempel är det maken William Martin som designat gårdens vinkällare och det är han som håller maskinerna brummande och rullande.

Gårdens filosofi är enkel: Att göra komplexa viner som balanserar på den slaka linan mellan kraft och elegans. Ja, det är nog lättare sagt än gjort, men Cathy fixar det. År efter år. Inte undra på att hon allt som oftast rankas bland de allra bästa producenterna i inte bara Napa utan hela USA.