Ponzi Vineyards

Den formidabla vingården Ponzi Vineyards kom till i det sena 60-talets gröna vågen-yra. Kort sagt tog Nancy och Dick Ponzi sin familj och slog sig ner i Willamette Valley, Oregon, där de började göra vin. Utan att ha råkoll, men med desto mer känsla och passion gav de sig i kast med det våghalsiga projektet omfattande cirka tio hektar vingård. Resten är historia.

Idag har barnen tagit över och de driver verksamheten vidare i samma anda som en gång föräldrarna. Vetenskap blandas med känsla och passion och en närmast fulländad känsla för balans och elegans. Det där sista inte minst tack vare vinmakarens, Luisa Ponzi, talangfulla gom och känsla för hur en vinpress ska skruvas.

Vi påstår helt sonika att Ponzi Vineyards inte bara är Oregons bästa producent utan en av de allra bästa i hela USA. Att familjen sedan gjort saker som att vara med och bilda Salud! – en auktion inriktad på pinot noir från Oregon och välgörande ändamål – tycker vi är helt i linje med värmen hos personerna vi lärt känna i familjen. Sist men inte minst: här talar vi goda viner!