Rhys Vineyards

Hands off! Slow production.

Kevin Harvey planterade sina första stockar 1995, åtta år senare släppte Rhys Vineyards sin första “riktiga” årgång och mottagandet kunde inte blivit bättre. Idel lovord för detta ambitiösa projekt med målet att göra bästa tänkbara viner från svala lägen i Kalifornien. Idag är Rhys en väl etablerad kvalitetsproducent med grundmurat rykte och sju (små) vingårdar i framförallt Santa Cruz Mountains, söder om San Francisco, och Anderson Valley längre norrut.

Efter att noga ha valt odlingsplats och druvmaterial för varje läges unika förutsättningar, har Rhys satsat på at odla efter ekologiska och biodynamiska principer och med biologisk mångfald i blickfånget. Lågt skördeuttag är en självklarhet. Målet är att skapa viner med en naturlig balans, alltså viner som kräver väldigt lite arbete i vinkällaren. Rhys adelsmärke är välgjorda viner med personlighet, balans, nyansrikedom och lagrings- och utvecklingspotential.

Alla druvor plockas för hand i små korgar och Rhys arbetar med gravitation i sin vinkällare. Det gör att must och vin faller till nästa behållare utan att behöva pumpas. Tankarna är små, vanligtvis runt 10 hl. Noterbart är att Rhys bara använder naturlig jäst och att vinerna aldrig pumpas, klaras eller filtreras. Här får produktionen ta tid och lika mycket som det är “Hands off winemaking” är det “Slow wine production”