Artikelnr: 6307 Added: 2016 / 08 / 23

Chablis

Strålande Chablis i mycket frisk, elegant och ursprungstypisk stil. Skolboksexempel kan man säga!

Typ

Vitt vin

Producent

Clotilde Davenne

Land

Frankrike

Ursprung

Chablis

Druva

Chardonnay (100%)

Årgång

2021

Passar till

Fisk

Märkning

Storlek

750

ml

Alkoholhalt

13

%

 

225 kr  

Karaktär

Torr, mycket frisk och elegant med inslag av citrus, vita blommor. persikofrukt och mineral.

Passar till

God som aperitif, till skaldjur och lättare fiskrätter.

Vinifikation

Från 35-åriga stockar på södersluttningarna i byn Courgis växer druvorna till Davennes Chablis. Druvorna skördas för hand och pressas innan de jäser på temperaturkontrollerade ståltankar. Hundra procent av musten genomgår malolaktisk jäsning och vinet vilar därefter ett par månader på jästfällningen innan vinet buteljeras.

 • "Stilig välgjord Chardonnay med rik aromatisk frukt, smak av äppelkompott, mineraler och med enriktigt god syra. Ett perfekt vin till kokta skaldjur av alla slag eller en matig Toast Skagen"

  SvD Mat och Vin 7 november 2015

 • "En välgjord Chablis tillverkad av en mycket passionerad driven vinmakerska. Clotilde gör viner som utan tvekan tillhör de främsta i området. Chardonnay i elegant dräkt med knivskarp syra. Uppför sig på vilken skaldjursmiddag som helst."

  SvD Perfect Guide 25 oktober 2014

 • Clotilde Davennes Chablis: " Krispigt stramt med längd och massor av mineral. Det är Clotildes signum, vilket är motsatsen till ekat och tung frukt. Givet till en skaldjursplatå med massor av aioli och rostt surdegsbaguette."

  DinVinguide.se 30 juni 2014

 • "ToppChablis"

  Vinbanken 10 april 2014

 • "Läcker chablis med rik citrusfrukt och smöriga toner, stram fruktsmak, mineralbetonad syra och lång eftersmak. Passar till lyxiga laxrätter". Så låter det när Svenska Dagbladets vinexpert, Mikael Mölstad, tipsar om nya årgången av Clotilde Davenne Chablis.

  SvD 20 april 2012

 • Vinkritikern Jens Dolk ger Clotildes Chablis fem getingar i Expressens bilaga Mitt Kök.

  Expressen 7 december 2011

 • FYND i Allt om Vin
  "Magnifikt ambitiös, sammansatt doft med enorm mineralintensitet, överlägsen alla konkurrenter på denna nivå. Tveklös och tvärsäker smak med härlig frukt i totalt ren, aptitretande stil"
  Vi tackar och bockar och håller naturligtvis med!

  Allt om Vin 1 februari 2011