Artikelnr: 53150 Added: 2023 / 06 / 19

Domaine Comte Peraldi Cuvée Cardinal

På Domaine Comte Peraldis ägor har man odlat vin sedan 1500-talet, men först på 1965 rustade Tyrel de Poix upp en ordentlig vingård med syfte att producera högkvalitativa viner av lokala druvsorter.
Idag är det Guy de Poix barn som driver denna magnifika vingård, inbäddad i Mezzavias kullar och med utsikt över Ajacciobukten. De fortsätter följa ett etiskt förhållningssätt och arbetar med respekt för detta historiska ursprung.

Prestigevinet Cuvée Cardinal döptes till minne av Monsignor Mario Felice Peraldi, förfader till Poixfamiljen, guvernör i Civita Vecchia och godsägare på 1600-talet.

Typ

Rött vin

Producent

Domaine Comte Peraldi

Land

Frankrike

Ursprung

Korsika

Druva

Sciaccarello (100%)

Årgång

2017

Passar till

Charkuterier, Griskött, Kalv, Ljust kött, Ost

Märkning

Eko

Storlek

750

ml

Alkoholhalt

14,5

%

Antal per kolli

6

flaskor

Sockerhalt

0,29

g/l

 

549 kr  

Karaktär

Ett rubinrött vin som visar upp mognadstoner redan med en hint om tegelröda reflektioner.
Den intensiva och fina näsan är komplex. Här finns fruktiga aromer (mogna röda frukter, bär, torkad myrten), kryddig och finstämmigt träig (peppar, kanel, vanilj). I munnen är vinet voluminöst; tanninerna är fortfarande unga men har börjat filas ner i de vassaste kanterna. Årgången 2017 kännetecknas av sin anmärkningsvärd balans, med en fin struktur och mineralitet
. Detta vin kombinerar delikatess, finess och elegans.

Passar till

Provensalsk grillad kalvfilé med ratatouille.

Vinifikation

Handplockade och väl utvalda druvor som växt i granitrik jord med ekologisk hållning. Vinet jäser i betongkar och får macereras i 15 dagar.