Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker.
För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
Parmesan, vitlök och persilja går alla som hand i handske till lamm, och här tar vi helt enkelt och blandar samman de tre, varefter vi fyller lammsteken med blandningen. Tillsammans med en klassisk potatisgratäng och rödvinsky blir det en mustig och smakrik middagsrätt som passar för mörka höstkvällar eller kalla vinterdagar. Om man vill ha en något snabbare variant går det att utesluta rödvinsskyn då potatisgratängen i sig bidrar med sin krämighet. Tänk på att både gratäng och stek behöver tid i ugnen så förslagsvis görs potatisgratängen i förväg och när sedan lammsteken är färdig i ugnen sätter man in gratängen på eftervärmen så den blir varm lagom till serveringen.
Lammstek
1 kg lammstek utan ben
3 vitlöksklyftor
100 gr parmesan
1,5-2 dl finhackad baldpersilja
0,5 dl god olivolja
Rödvinssky
50 gr puts från lammsteken
1 hackad schalottenlök
4 dl rött vin
1,5 msk koncentrerad kalvfond
4 vitlöksklyftor
1 msk smör
Potatisgratäng
8 st potatisar (beroende på storlek)
1 gul lök
3 dl grädde
2 dl mjölk
2 st vitlöksklyftor
1 tsk smör
Salt och peppar efter smak
Lammstek
Rödvinssky
Potatisgratäng
Mullineux Syrah |
2020 750 ml |
249 kr |
Masroig |
2016 750 ml |
399 kr |
Molino Barbera d’Alba Superiore |
2021 750 ml |
239 kr |
Giulia Negri Langhe Nebbiolo Pian delle Mole |
2019 750 ml |
249 kr |