Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker.
För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
Bouillabaisse är något av en nationalrätt i Frankrike, framförallt ner mot Medelhavet till. Använd den fisk du själv föredrar och för den som så önskar går det självklart bra att servera med en klick saffransaioli (även om vi rekommenderar att du är försiktig med saffranen då den lätt tar överhanden och döljer de eleganta smakerna från soppan). I södra Frankrike dricker lokalbefolkningen gärna ett smakrikt rosévin till sin fisksoppa.
1 st gul lök
2 st morot
1/2 purjolök
1/2 fänkål
5 dl fiskbuljong
1 burk krossade tomater
1,5 msk tomatpuré
2 dl torrt vitt vin
500 gr benfri fisk
250 gr oskalade räkor
Gramona Celler Batlle |
2012 750 ml |
679 kr |
Waris Hubert Succulente Rosé |
750 ml |
399 kr |
Rings Riesling Weilberg |
2016 750 ml |
629 kr |
Chablis |
2021 750 ml |
225 kr |