Hamburgare på högrev med karamelliserad lök

Att grilla hamburgare är en stående favorit på sommaren och för att få den sådär perfekt rekommenderar vi högrev för ett saftigt gott kött, och till det de där extra goda tillbehören för att göra måltiden komplett.

$img['alt']

Ingredienser

600 gram nötfärs av högrev

salt och svartpeppar

smör

socker

80 gram cheddarost

3 gula lökar

2 saltgurkor

4 hamburgerbröd

Tillvägagångssätt

  1. Skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna tillsammans en rejäl klick smör i ca 15 minuter. Mot slutet sockrar du lite lätt.
  2. Förbered osten genom att skära tunna skivor och skär sedan långa tunna skivor av gurkan. Ta av löken från pannan och låt vila på en tallrik.
  3. Tillsätt salt och peppar till färsen. Dela färsen i lika stora bitar och forma fyra hamburgare, pressa ihop färsen utan att arbeta den för mycket.
  4. Stek bröden i en torr panna så de får lite stekyta. Platta tillburgarna rejält (de har en tendens att dra ihop sig när de steks) och stek på hög värme i en panna utan fett. När de börjar bli färdiga lägg på osten på varje burgare.
  5. Lägg hamburgarna på bröden och toppa med gurkan och den karamelliserade löken och övriga valfria tillbehör. Ät på direkten!