Domaine Pernot Belicard

Pernot är ett namn som förpliktigar. I alla fall om du tillhör den familjen Pernot i Meursault. Gifter du dig dessutom in i odlarsläkten Bélicard i Puligny-Montrachet vilar ett tungt ok på dina axlarna. Detta är dock inget som tycks ha tyngt Philippe Pernot-Bélicard som idag med stor framgång etablerat sin egen verksamhet med basen i just Puligny-Montrachet.

Även om släktskapet inte bara tyngt utan också hjälpt hade nog inte ens Philippe själv räknat med att han så snabbt skulle etablera sig som en av de där producenterna alla talar om. Att inom loppet av mindre än tio år gå från ingenting till toppen är imponerande.

Domaine Pernot Bélicard består av runt åtta hektar – runt, därför att Philippe försöker köpa till mark allteftersom tillfälle ges och han har råd – och produktionen är inriktad på högklassiga Puligny-Montrachet och Meuresult. Arbetet i såväl vingården som källaren är minutiöst och Philippe måste redan anses vara en mästare på att lyfta fram de enskilda vinernas terroir. Att Philippe har sin jäsnings- och lagringskällare mitt i byn Puligny-Montracher, mitt emot förskolan, är självklart