Pegasus Bay

Pegasus Bay grundades 1985 av familjen Donaldson som var pionjärer inom vinregionen i norra Canterbury och anses allmänt vara en ledande producent av kvalitetsvin i regionen.
Vingården på 40 hektar, nu över 35 år gammal, ligger i Waipara-dalen på de fritt dränerade jordarna med låg fertilitet som kallas Glasnevin-gruset. Dessa består av silt, ler och gråvackssten, som sköljts ner från södra alperna under årtusenden. Vinerna som produceras från denna unika plats är mycket distinkta och visar konsekvent unik balans, koncentration och komplexitet.
Här används naturliga metoder för skadedjurs- och sjukdomsbekämpning så mycket som möjligt och producenten är engagerad i miljövänliga, hållbara vinframställningsmetoder.
Sju medlemmar av familjen Donaldson arbetar i nyckelroller i verksamheten idag. Pinot Noir och Riesling är nyckelvarianter och man har också satsat på att släppa äldre årgångar som lagrats på gården.