Artikelnr: 53453 Added: 2023 / 06 / 19

Domaine Comte Peraldi Blanc

På Domaine Comte Peraldis ägor har man odlat vin sedan 1500-talet, men först på 1965 rustade Tyrel de Poix upp en ordentlig vingård med syfte att producera högkvalitativa viner av lokala druvsorter.
Idag är det Guy de Poix barn som driver denna magnifika vingård, inbäddad i Mezzavias kullar och med utsikt över Ajacciobukten. De fortsätter följa ett etiskt förhållningssätt och arbetar med respekt för detta historiska ursprung.

Comte Peraldi Blanc är en Vermentino som både i druvsort och karaktär representerar Korsika och specifikt appellationen Ajaccio.

Typ

Vitt vin

Producent

Domaine Comte Peraldi

Land

Frankrike

Ursprung

Korsika

Druva

Vermentino (100%)

Årgång

2022

Passar till

Charkuterier, Fisk, Grillad fisk, Skaldjur

Märkning

Eko

Storlek

750

ml

Alkoholhalt

13,5

%

Antal per kolli

6

flaskor

 

279 kr  

Karaktär

Öppnar först upp med aromer av mycket mogna päron och mandel för att följas av mer subtila toner av akacia och mineral. Ett rätt fylligt vin men som förblir fräscht, en exceptionell balans.

Passar till

Serveras med grillad havsabborrefilé med citrusjuice, alla sorters skaldjur men också en tallrik med traditionella korsikanska charkuterier. Servera kyld mellan 10 och 12°C.

Vinifikation

Druvorna till detta vin växer i granitrik jord och odlingen är ekologiskt certifierad. Efter att ha handplockats och sorterats direkt pressas druvorna i pneumatisk press och därefter jäser vinet med temperaturkontroll i rostfria kärl.