Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker.
För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
Bouillabaisse är något av en nationalrätt i Frankrike, framförallt ner mot Medelhavet till. Använd den fisk du själv föredrar och för den som så önskar går det självklart bra att servera med en klick saffransaioli (även om vi rekommenderar att du är försiktig med saffranen då den lätt tar överhanden och döljer de eleganta smakerna från soppan). I södra Frankrike dricker lokalbefolkningen gärna ett smakrikt rosévin till sin fisksoppa.
1 st gul lök
2 st morot
1/2 purjolök
1/2 fänkål
5 dl fiskbuljong
1 burk krossade tomater
1,5 msk tomatpuré
2 dl torrt vitt vin
500 gr benfri fisk
250 gr oskalade räkor
Puligny Montrachet |
2016 750 ml |
549 kr |
Pieve Vecchia |
2019 750 ml |
215 kr |
Crémant de Bourgogne 6 L |
6000 ml |
1960 kr |
Blanc Ivoire |
2020 750 ml |
209 kr |