Den peruanska nationalrätten ceviche är lika festlig som enkel att göra och den kan varieras i oändlighet. Här har vi valt att göra en tämligen klassisk variant där färsk fisk möter limejuice, chili, salladslök och koriander i en frisk och fräsch komposition. Testa gärna att addera avokado, mango eller sparris eller byt ut fisken mot räkor eller bläckfisk… ja ni förstår att möjligheterna är oändliga.
300 gr färsk tonfisk (hällefrundra, gös, torsk eller pilgrimsmussla går också finfint)
1 röd chili
2 små salladslökar
1/2 rödlök
2-3 lime beroende på storlek
Salt och peppar
1 nypa strösocker
1,5 msk olivolja
1 halv kruka koriander
Ponzi Pinot Gris |
2020 750 ml |
229 kr |
Château Ragotière Vallet Muscadet de Sèvre et Maine |
2017 750 ml |
239 kr |
Vouvray Brut Feuilles d’Or |
2013 750 ml |
325 kr |
Waris Hubert Lilyale Grand Cru Blanc de Blancs |
750 ml |
499 kr |