Svamp Stroganoff

Vegetariskt är temat den här gången och det är ett lättlagat recept på Svamp Stroganoff, den som föredrar vegan byter ut grädden mot havregrädde och smöret mot olja. Gott med picklade grönsaker som tillbehör.

$img['alt']

Ingredienser

500 gram strimlad skogssvamp

1 stor eller 2 små strimlade gula lökar

4 msk tomatpuré

1 ½ msk senap, gärna Västervik grov

1 grönsaksbuljongtärning

2 dl grädde

Smör eller olja att steka i

Picklad lök och rotsaker

1 strimlad röd lök

1 morot skuren i tunna stavar

1 rödbeta skuren i tunna stavar

½ dl vatten

½ dl socker

¼ dl 12 %-ig ättika

Tillvägagångssätt

1. Picklad röd lök- och rotsaker: Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra från värmen och lägg ner röd lök, morötter och rödbetor och låt svalna.
2. Fräs svampen några minuter utan smör/olja tills all vätska absorberat, tillsätt smör eller olja och den gula löken, fräs på medelvärme 4-5 minuter tills löken känns mjuk.
3. Rör ner paprikapulver, tomatpuré och senap och låt fräsa ytterligare 3-5 minuter.
4. Tillsätt grädde och grönsaksbuljong och koka ihop på medelvärme 4-5 minuter.
5. Servera med tillbehören och toppa med persilja.