Allteftersom den unga och talangfulla vinmakaren Giulia Negri byggt vidare på sitt livsverk på toppen av kullen med La Morra i Barolo har det tillkommit viner. Det vi först trodde var toppen på kvalitetspyramiden är nu ingångsvinerna (!).
Barolo Marassio är ett av de här nya “cru-vinerna” som Giulia gör på ganska exakt 536 meters höjd (högst i Barolo). Här trivs nebbiolo-druvan på den kalkrika lerjorden och med Giulias naturnära odlingsfilosofi.
Ett vin som uppvisare Giulias typiska vinmakarstil- återhållen kraft i kombination med elegans och lättfotad frukt- och ett vin att njuta till det piemontesiska kökets läckerheter, charkuterier och fina köttbiten. Håller en evighet, eller närapå, i vinkällaren.
Typ
Rött vin |
Producent |
LandItalien |
UrsprungPiemonte |
Druva
Nebbiolo (100%) |
Årgång
2018 |
Passar tillFågel, Griskött, Kalv, Lamm |
Märkning
|
Storlek
750 ml |
Alkoholhalt
14 % |
Antal per kolli
6 flaskor |
Ladda ned Produktblad |
Vinifieringen är “hands off” och traditionell: spontanjäsning och cirka 40 dagars skalurlakning i öppna ekståndare. Därefter lagras vinet i 30 månader i 25 hektoliters stora ekliggare av slavonsk ek.
Rött vin | Italien |
Barolo La Tartufaia |
2018 750 ml |
549 kr |
Rött vin | Italien |
Barolo Serradenari |
2017 750 ml |
599 kr |
Rött vin | Spanien |
Baltos |
2021 750 ml |
159 kr |
Rött vin | Italien |
Molino Teorema Barbaresco |
2020 750 ml |
379 kr |