Giulia Negri

Heter man Negri och kommer från trakterna av La Morra i Barolo och Piemonte förpliktigar namnet. Fortfarande i sammanhanget purunga Giulia ville dock göra sin egen grej och startade, knappt torr bakom öronen, därför eget. På rekordtid har hon kommit att skapa vad vi anser vara framtidens Barolo – en mix av den traditionella stilen och den nyss moderna mer extraktionsinriktade versionen.

Kort sagt lyckas Giulia fånga upp Barolos själ och historia utan att fastna i den inte alltid helt roliga traditionella stilen. Mest anmärkningsvärt är kanske ändå att hon lyckas ge sitt vin både mer frukt och djupt utan att arbeta hårt med extraktionen. Vi är, minst sagt, imponerade och kan bara hålla med Giulia när hon säger säger ”now that the Baroloboys have grown up, time may have come for us, the Barologirls”.

Giulia arbetar med enkla metoder och utan hemligheter och avancerad teknik. Vi kan bara göra bedömningen att hon är en extremt talangfulla vinmakare. Något för övrigt många andra också hunnit upptäcka. De internationella toppnoteringarna för hennes viner har inom loppet av ingen tid alls blivit legio.