Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker.
För inköp och besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
När man går och botaniserar i livsmedelsaffärernas köttdiskar möts man inte längre bara av klassiker som entrecôte, oxfilé och flintastek utan även nya bekantskaper som flankstek, njurtapp och grillspjut. Här har vi valt flanksteken som med lite svartpeppar och salt och 2-3 minuter på grillen blir ett riktigt bra substitut till entrecôte. Servera den till en frisk sparrissalsa och ugnsrostade potatisar (eller kanske snarare ugnskrossade) så har ni en maträtt som håller hela sommaren ut.
Flankstek
700 gr flankstek (obs använd naturell inte förkryddade varianter)
Salt och peppar
Sparrissalsa
1 avokado
50 gr sockerärtor
1/2 knippe sparris (gärna så späd som möjligt)
1 rödlök
1/2 gurka
2 msk citronsaft
1 1/2 msk olivolja
Krossad potatis
16 små färskpotatisar alternativt delikatesspotatisar
2 vitlöksklyftor
Timjan
Rosmarin
1 tsk dijonsenap
Saft från 1/2 citron
0,5 dl olivolja
2 msk finriven parmesan
Havssalt och svartpeppar från kvarn
Flankstek
Sparrissalsa
Krossad potatis
Masroig |
2016 750 ml |
399 kr |
Perez Cruz Cabernet Sauvignon Reserva |
2019 750 ml |
125 kr |
Domaine Combier |
2021 750 ml |
299 kr |
Cuvée Laurent |
2020 750 ml |
219 kr |