Halstrad gravad skrei med räkröra och picklad fänkål

En ny favorit för oss är att grava skreien och sedan halstra den och kombinera detta med en god räkröra och ett fräsch tillbehör av picklad fänkål.

$img['alt']

Ingredienser

Skrei

300 gram skreifilé

2 msk salt

1/2 msk krossad rosépeppar

2 msk socker

6 msk finhackad dill

Smör att steka i

Tångrom och fänkålsvippor att toppa med

Räkröra

1 dl majonnäs

1 dl créme fraiche

3 msk dill

1 msk senap

3 msk röd tångrom

200 gram skalade räkor

2 mosade kokta ägg

salt

Picklad fänkål

1 tunt skivad fänkål

1/2 dl socker

1/4 dl ättika (12%)

1/2 dl vatten

Tillvägagångssätt

  1. Blanda salt, rosépeppar, socker och dill. Dela fisken i 2 bitar och vänd bitarna i blandningen. Låt dem ligga i rumstemperatur ca 1/2 – 1 timme.
  2. Picklad fänkål: Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra från värmen och lägg ner fänkål och låt svalna.
  3. Räkröra: Blanda ingredienserna till räkröran och smaka av med salt.
  4. Borsta bort ”salt-och sockerblandningen” från skreien. Stek några minuter på varje sida.
  5. Toppa skreien med fänkålsvippor och tångrom och servera räkröra och pickad fänkål.