Artikelnr: 53875 Added: 2024 / 01 / 23

Maison Renard Bordeaux Malbec

Sällan eller aldrig stöter vi väl på ren Malbec från Bordeaux? Här gör vi det likväl. Vid arbetet med vinet Maison renard Bordeaux stötte vinmakaren Lars Torstenson på en tank med en i hans tycke klingande ren och tydlig Malbec och på den vägen är det.
Ett tämligen unikt vin med ett tydligt avtryck av sitt ursprung, Bordeaux, och ett lika tydligt avtryck av druvan, Malbec.

Typ

Rött vin

Producent

Maison Renard

Land

Frankrike

Ursprung

Bordeaux

Druva

Malbec (100%)

Årgång

2022

Passar till

Nötkött, Svamp, Vilt

Märkning

Storlek

750

ml

Alkoholhalt

14

%

Antal per kolli

6

flaskor

Sockerhalt

1,5 g/l

g/l

 

179 kr  

Karaktär

Ren och druvtypisk stil; ett fylligt och mörkfruktigt vin med tydliga tanniner. Gott redan nu men blir bara bättre med ett par års lagring och för den vill ha ett moget vin gäller > 5 års lagring.

Passar till

Toppen till grillat, vilt eller svamp.

Vinifikation

Druvorna kommer från ett mindre fält som sköts enligt ekologiska principer. Vinet är uteslutande gjort på druvan Malbec (Cot) och har både vinifierats och lagrats i betongtank. Efter fyra dagars kallmaceration startades den alkoholiska jäsningen, som fortgick under knappt tio dagar vid 25+, därefter följde ytterligare en veckas skalmaceration vid 19+.
Inga klarningsmedel har använts utan klarningen har skett naturligt över tid. Endast en mycket lätt filtrering gjordes före buteljeringen.
Vinet är helt utjäst (<1,5 g/l socker = torrt), har en låg svavelhalt (64 mg/l totalt svavel), flyktig syra 0,55 g/l, pH 3,91, alkohol 14%.