Rolf Lindberg

Roffe gillar mat och som amatörkock insåg att något fattades – vinet! Utbildade sig till sommelier och naturligtvis står kombinationen av vin och mat i centrum när han håller sina vinprovningar. Han menar att maten kan förstöra ett vin men också lyfta vinet till oanade höjder!
Roffe är sommelier och jobbar med vinprovningar, utbildningar, konsulttjänster – ja allt inom vin – i södra Sverige med Karlskrona som utgångspunkt.

Inlägg från Rolf Lindberg

Bouillabaisse och rosé – dess bästa tid är nu!

Dagarna blir längre, vinterbadarna fortsätter att sprattla i vattnet och vi börjar längta efter något gott.  Fisk och skaldjur är som mest atletiska, tränat bort överflödig vikt i det svala vattnet.  Fastare och smakar bättre. Kylan märks under promenaden, solen skiner men vinden kyler f.f. Med friska och röda kinder kommer vi in och längtar …

las mer

Syna Vinha do Mouro!

Bakgrunden från pokerbordet märks, med rätt spel ger en låg insats och att våga syna en högvinst!  Vinha di Mouro – ett härligt vin med rena druvsmaker. De mörka bären har fått en fräschhet i ståltanken, syran ger bra balans och ödmjuka tanniner som tillför struktur. Lägg till inslag av röda bär och mörk choklad …

las mer

Från garagevin till sofistikerad elegans!

För Tony Cartlidge och Glen Browne började storyn 1980 i ett garage. I deras fall i Napa Valley.  De största entreprenörerna från 1900-talet började så här. Cartlidge – en drömmare med en kärlek till vin och njutning. Browne – en man med stor näsa för affärer byggde ett vinföretag från grunden. Har njutit av deras …

las mer