Dagarna blir längre, vinterbadarna fortsätter att sprattla i vattnet och vi börjar längta efter något gott. Fisk och skaldjur är som mest atletiska, tränat bort överflödig vikt i det svala vattnet. Fastare och smakar bättre. Kylan märks under promenaden, solen skiner men vinden kyler f.f. Med friska och röda kinder kommer vi in och längtar efter något varmt, lite lättare som inte tynger kroppen. Värmande för både kropp och själ.
Varför vänta till maj innan du Bouillabaisse serveras? Underbar på våren men kanske ännu lite bättre under den mörka årstiden. Lägg till att rosévinerna fått ligga till sig några månader extra, utvecklat lite mognare toner, putsat till sin kantighet och frukten blivit tydligare. En smakupplevelse som lyser upp de mörka kvällarna helt enkelt.
Bouillabaisse kräver en del förberedelse. Fonden kan med fördel kokas upp dagen innan och du minskar stressen inför servering.
Rosé vin som passar till är Les Lauzeraies, Cote de Rhone, Tavel, Frankrike. Grenache och Cinsault är huvuddruvor. Dofter av sommarens jordgubbar, vildhallon, färska örter och blodapelsin. I munnen förstärks upplevelsen – typ underbart!
Nr 2724, pris 129 kr.