Nu lanserar vi en vit Les Sorts!

Tidigare i år släppte vi det smakrika rödvinet Les Sorts Seleccio 2016, nr 70217, 115kr – ett vin som snabbt blivit populärt och nu finns i ett 60-tal Systembolag. Idag släpper det vita syskonet, Les Sorts Blanc 2018, nr 74745, 169kr – smakrikt vitt på kultdruvan garnatxa blanc/grenache blanc/garnacha blanca. Sofia Ander på DinVinguide har redan noterat nysläppet:

Garnacha Blanca

Garnacha blanca (grenache blanc utanför Spaniens gränser) är troligtvis en mutation av den blå motsvarigheten garnacha tinta. Den odlas främst i nordöstra Spanien, i områden som Terra Alta, Montsant och Priorat. Sol, hetta och torra klimat är a och o för denna rika druva, som kännetecknas av hög alkoholhalt och lite fet, fyllig kropp. Gula stenfrukter, vita blommor, gula päron bjuder gärna garnacha blanca på. Med fatlagring blir det extra allt; toner av nötter, grillad citrus och ja fat, så klart.

Drick: Celler el Masroig Les Sorts Blanc 2018, nr 74745. 169 kr. Beställning.

Vitt vin från norra Spanien på garnacha blanca är inget man snubblar över hur som helst. Därför är vi extra glada över denna nykomling från Montsant. Den snubblar vi inte över, utan häller upp i en stor kupa. Däri är det knökfullt med apelsinskal, gröna äpplen, rostad nötmix, puffar av rök och våta krossade stenar.

På menyn: grillad lax eller tonfisk med limeaioli och pimientos de padron. Eller en välmatad paella.”

 

 

Terrific Wines
Ambassdor