Årets vinare!

Varje år utses Allt om Vin och Sveriges vinskribenter vilka som är landets bästa viner (och för den delen, bästa vinimportören: 2019 vann vi!). I år har vi fått inte mindre än fyra hedrande pallplatser (och massvis med nomineringar).

Bästa röda beställningsvin (Guld) blev Chiara Condello 2017, nr 91224, 149kr. Ett riktigt läckert och välvinmakat vin på druvan sangiovese. Tvåa i samma klass (Silver) kom Domaine Didier Desvignes Morgon Les Charmes 2018, nr 79184, 169kr. Ett riktigt fint rödvin från Beaujolais, som smakar så som Beaujolais i allmänhet och Morgon i synnerhet smakar när vinmakaren prickat mitt i prick. Utöver detta kom Muga Reserva 2016, nr 73711, 195kr en poäng från pallplatsen – det hade alltså kunnat bli Terrific Wines på hela pallen! Slutsatsen vi hoppas alla drar är att det är värt att hålla koll på vad vi lägger upp i beställningssortimentet…

Utöver medaljerna ovan fick Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne, nr 7725, 150kr silver i klassen “Bästa mousserande” och Les Lauzeraies Tavel 2019, nr 2724, 129kr, silver i klassen “Bästa rosévin”. Det är kul att de här båda vinerna år efter år försvarar sin pallplats i respektive klass. Det vittnar om ett konsekvent vinmakeri och ett genomtänkt kvalitetsarbete hos producenterna. Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne är ett frisk och läckert vin som är så mycket champagne ett mousserande vin kan vara utan att vara champagne, och Les Lauzeraies är ett riktigt toppvin från rosévinerna högborg Tavel, ett vin som fungerar året runt, gärna till en matig sallad, grillad fisk eller kanske en fisksoppa.

Terrific Wines
Ambassdor