Bästa rödvinet i Portugal hittar man i vinregionen Tejo

Det absolut bästa och klockrena röda vinet från Portugal hittar man i vinregionen tejo om man frågar mig.  Närmare bestämt från vinproducenten Casal Branco. Har mer och mer börja tycka om vinregionen Tejo och dess viner. Till ytan är området ganska så stor portugisisk vinregion med upp till 20,000 hektar vinodlingar.

Falcoaria Calssico årgång 2011 är fantastisk! En blend på sju olika druvsorter varav många är väl omtyckta av mig personligen. Cabernet Sauvignon, Petit Verdot och den inhemska druvan Fernao Pires. Vinet känns både friskt och moget med fin syra och sötmogna mörka körsbär och björnbär i smaken med en fin kryddig struktur som ger oss en fin lång eftersmak.

Falcoaria Classico gör sig utmärkt i sällskap med olika grillade kötträtter och gärna vilt. Jag passade på att prova ett glas tillsamamns med dillpestobakad lammfilé och rotfrukter. Blev fantastiskt gott!

 

Utan tvekan ett vin med elegans och klass från våra viner på Terrific Wines. Falcoaria Classico årgång 2011 finns självklart att beställa! Artikelnummer 79512 och kostar endast 90 kr. Otroligt prisvärt! Bara att beställa!

Terrific Wines
Ambassdor