En storfavorit och ett udda vitt vin med en härlig blend från Kalifornien

Abraxas årgång 2008 med ursprung från soliga Kalifornien av producenten Robert Sinskey Vineyards är ett fantastiskt vin. Här har vinproducenten skapat ett ganska udda vitt vin som inte vanligen förknippas med Kalifornien, snarare Frankrike. En härlig blend med druvorna Pinot Gris, Gewurztraminer, Riesling och Pinot Blanc. En blend som ofta förekommer i Alsace. Slutresultatet blir gudomligt gott och välstrukturerat. Druvorna kommer från Sonoma Valley från Schintilla vineyard där även biodynamiska metoder används vilket gör detta vin ännu trevligare.

 

 

Färgen på vinet är vackert gyllengul och med en doft som präglas av gula äpplen, karamell, nektariner och litchie med härliga inslag av honung, citrus och blommor i smaken.  Fylligt med bra syra, kryddiga aromer och en härlig avslutande fruktsötma med en lång trevligt eftersmak. Ett elegant och skinande vin som förför.

Intresserad av att prova vinet eller kanske boka en trevlig temaprovning rundresa i Usa med viner från Terrific Wines? Då är det bara att höra av er till mig här på sidan eller maila till mathias.gade@terrificwines.se för att boka en vinprovning.

 

 

 

 

Terrific Wines
Ambassdor