Midsommar: vintips

Midsommar. Oavsett väder och vind tänder vi grillen och går loss på lite flinta eller makrill eller grönkål eller… och vad ska vi då dricka för vin? Här följer några snabba tips inför storhelgen.

Mousserande: Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne, nr 7725, 149kr (friskt och elegant, bra aperitif, men också till skaldjur och fisk).

Rött till det grillade: Les Sorts 2016, nr 70217, 115kr (smakrikt till en rimlig peng). Girard Old Vine Zinfandel 2015, nr 22337, 199kr (mycket smakrikt).

Rött till buffén, pastan med tomatsås och salladerna: Fasoli Gino Bardolino 2018, nr 2340, 89kr (lätt och friskt).

Rosé till det grillade och buffén: Les Lauzeraies Tavel 2018, nr 2724, 119kr (fruktigt och smakrikt, flera gånger utsett till “årets rosé” senast 2018).

Vitt till salladerna och buffén: Clotilde Davenne Bourgogne Blanc 2016, nr 5562, 129kr (friskt, fräscht, fruktigt).

Vitt till skaldjursfrossan: Clotilde Davenne Chablis 2017, nr 6307, 169kr (elegant, nyansrikt).

 

Terrific Wines
Ambassdor